T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ATAŞEHİR - Cahit Zarifoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Cahit Zarifoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon
0216 499 80 20
Belgegeçer
0216 499 80 21
WEB
https://cahitzarifogluaihl.meb.k12.tr
Adres
Kayışdağı Mahallesi Baysal sokak 3/1 Kadıköyden 19T, 19E, 14A, 19ES, 14AK, 14AK, 19Y Uydukent durağında, 19S, 14ÇK, 14CE, 19V ile Akyazı Cad. durağında, 319,19K Kayışdağı İlkokulu durağında inilerek ulaşım sağlanabilir.
Vizyon
Nitelikli Eğitim, Kaliteli Öğretim ve Doğru Meslek.
Misyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı Yaratan´dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek. Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirmek birinci hedefimizdir. Bununla birlikte eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili bilgileri haiz öğrenciler yetiştirmek okulumuuzun önemli misyonları arasındadır.
Başarılar
Çeşitli spor dallarında, LGS ve YKS yerleştirmelerinde öğrencilerimizin başarıları bulunmaktadır. Ayrıntılar için haberlerimize ve ana sayfamızda bulunan "Okulumuz" menüsü altındaki "Başarılarımız" bölümüne bakabilirsiniz.
Öğretmen :74
Öğrenci :602
Derslik :42
Çok Amaçlı Salon :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :2
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :5175
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :NORMAL TEKLİ EĞİTİM OKULUMUZDA SADECE ERKEK ÖĞRENCİLER EĞİTİM GÖRMEKTEDİR. OKULUMUZDA HEM ORTAOKUL KISMI HEM DE LİSE KISMI BULUNMAKTADIR.
Saatler
09.00-16.00
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İNGİLİZCE-ARAPÇA
Ulaşım
OKULUMUZ ATAŞEHİR İLÇESİ KAYIŞDAĞI MAHALLESİ BAYSAL SOKAK´DA YER ALMAKTADIR.ULAŞIM OLARAK BOSTANCI KÖPRÜSÜNDEN GEÇEN; 319 -19D -19 NUMARALI İETT OTOBÜSLERİ İLE YİNE DUDULLU-BOSTANCI MİNİBÜSLERİ KULLANILABİLİR. AYRICA GÖZTEPE KÖPRÜSÜN TARAFINDAN GELECEKLER ; -14A -19T -19S -14KS NUMARALI İETT OTOBÜSLERİNİ KULLANABİLİRLER. SULTANBEYLİ VE SANCAKTEPE TARAFINDAN GELECEKLER 19EK, 14KS VE 320A İETT OTOBÜSÜNÜ KULLANABİLİRLER.
Servis Bilgisi
KAYIŞDAĞI,FINDIKLI,YENİ SAHRA,FERHAT PAŞA VE İÇERENKÖY BÖLGESİNE SERVİSLERİMİZ VARDIR.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Kayışdağı Metro durağının hemen arkasındadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Ataşehir ilçe merkezine 2 km mesafede
Kontenjan Bilgileri
2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSE BÖLÜMÜ KONTENJANIMIZ 150
Sportif Etkinlikler
VOLEYBOL VE FUTBOL OKUL TAKIMIMIZ VARDIR VE İLÇE 1. DURUMUNDAYIZ.YİNE BOKSDA 2 ÖĞRENCİMİZ İL VE TÜRKİYE DERECELERİ ALMIŞLARDIR.OKUL SANTRAÇ TAKIMIMIZ YİNE BİREYSEL VE TAKIM OLARAK İLDE DERECEYE GİRMİŞTİR.
Bilimsel Etkinlikler
TUBİTAK BİLİM ETKİNLİKLERİMİZ HER YIL DÜZENLİ OLRAK YAPILMAKTADIR.
Proje Çalışmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
OKULUMUZDA 2 ADET YURT DIŞI ERASMUS PROJESİ YÜRÜTÜLMEKTEDİR.
Yazdır